Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.

Marinika Cobanu

Ona je istakla da je, nakon napornog rada u protekle tri godine, tada novooformljenog tima pančevačkih ligaša, znatno ojačana infrastruktura stranke, broj članova je uosmostručen, te da je pojačano delovanje, vidljivost i zastupljenost LSV u Pančevu.

– Takav nivo aktivnosti i transparentnosti, uz naravno i dalju doslednost u radu garantuje dobar izborni rezultat i da će LSV postati bitan faktor u gradskoj vlasti, u jednom od najvažnijih vojvođanskih gradova – dodala je Čobanu. Ona je ocenila da je najveći problem građana nezaposlenost i sve veći pad životnog standarda, ali je istakla i činjenicu da Pančevo ne poseduje licencu NALED-a, koja bi omogućila ulaganja investitora.   

– Ono što je specifično za grad Pančevo jeste da on poseduje i kancelariju i agenciju za ekonomski razvoj. Upravo iz tog razloga želimo da saznamo kod resornog ministrarstva da li je to dupliranje posla, zapravo, razlog nedovoljne efikasnosti oba tela i nemogućnost pozitivnog delovanja, odnosno dobijanja ove licence – navela je ona. Čobanu je poručila da će se predizborni program LSV u Pančevu bazirati na poboljšanju ekonomske situacije, smanjenju broja nezaposlenih i poboljšanju rada lokalne uprave kroz izmene i dopune Zakona o lokanlim službenicima.

– Takođe, kada se republičke nadležnosti proslede na AP Vojvodinu, GrO LSV Pančevo će se zalagati da se one nadležnosti koje se mogu sprovoditi na nivou lokalne samouprave prenesu na istu, a ne da Beogradizaciju zamenimo Novosadizacijom. Samo na taj način se postiže suštinska decentralizacija – zaključila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 02. 02. 2012.)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook