Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.

Marinika Cobanu

Ona je istakla da je, nakon napornog rada u protekle tri godine, tada novooformljenog tima pančevačkih ligaša, znatno ojačana infrastruktura stranke, broj članova je uosmostručen, te da je pojačano delovanje, vidljivost i zastupljenost LSV u Pančevu.

– Takav nivo aktivnosti i transparentnosti, uz naravno i dalju doslednost u radu garantuje dobar izborni rezultat i da će LSV postati bitan faktor u gradskoj vlasti, u jednom od najvažnijih vojvođanskih gradova – dodala je Čobanu. Ona je ocenila da je najveći problem građana nezaposlenost i sve veći pad životnog standarda, ali je istakla i činjenicu da Pančevo ne poseduje licencu NALED-a, koja bi omogućila ulaganja investitora.   

– Ono što je specifično za grad Pančevo jeste da on poseduje i kancelariju i agenciju za ekonomski razvoj. Upravo iz tog razloga želimo da saznamo kod resornog ministrarstva da li je to dupliranje posla, zapravo, razlog nedovoljne efikasnosti oba tela i nemogućnost pozitivnog delovanja, odnosno dobijanja ove licence – navela je ona. Čobanu je poručila da će se predizborni program LSV u Pančevu bazirati na poboljšanju ekonomske situacije, smanjenju broja nezaposlenih i poboljšanju rada lokalne uprave kroz izmene i dopune Zakona o lokanlim službenicima.

– Takođe, kada se republičke nadležnosti proslede na AP Vojvodinu, GrO LSV Pančevo će se zalagati da se one nadležnosti koje se mogu sprovoditi na nivou lokalne samouprave prenesu na istu, a ne da Beogradizaciju zamenimo Novosadizacijom. Samo na taj način se postiže suštinska decentralizacija – zaključila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 02. 02. 2012.)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook