Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 02. 2015. | Komentara: 0

Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

BELA CRKVA  - Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva, na čelu sa predsednicom odbora Sandrom Ristić, danas su, u danu kada se obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika, u znak protesta očistili višejezične table na ulazu i izlazu iz Bele Crkve koje su pre nekoliko dana, po četvrti put, išarane crnim sprejem.

LSV

Kako se navodi u saopštenju OO LSV Bela Crkva, ligaši će to uraditi svaki put kada neko pokuša da na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica.
 
- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i, kao sve dobre komšije trebalo bi da se stidimo ovakvih postupaka. Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva, obzirom da je ovo već četvrti put da se višejezične table šaraju i skrnave - navedeno je u saopštenju.
 
Ligaši navode da je Bela Crkva turističko mesto i da, najmanje što želimo, je da posetioci koji dolaze u tu opštinu steknu pogrešan utisak odmah na samom ulazu u grad. Opštinski odbor LSV Bela Crkva najoštrije osuđuje šaranje višejezičnih tabli i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji ovo rade već četvrti put.
 
Oni ističu i da svi moraju biti ponosni što se u AP Vojvodina čita, piše i razgovara na srpskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom, hrvatskom i mnogim drugim jezicima.
 
- Smatramo i da je dužnost svakog građanina i građanke da svakog dana, tokom čitave godine, to bogatstvo jezika i kultura neguje i čuva. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas - zaključuje se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.
 
(BILSV, 21.02.2015)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook