Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

NOVI SAD - Članice I članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očistili su danas tablu na ulazu u grad na kojoj je pre nekoliko dana neko sprejom preškrabao natpis Ujvidek.

LSV Novi Sad

Tom prilikom predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Radovan Latinović je rekao da se Liga 21 godinu bori protiv svakog oblika netrpeljivosti i da su se Ligaši danas tamo okupili da simbolično pokažu da ne daju da bilo ko, makar i sprejom, narušava međunacionalne odnose u Novom Sadu.

- Ne damo ni sprejom! Novi Sad je naša kuća, grad svih njegovih građanki i građana i ponosan je na sve svoje narode i pripadnike nacionalnih zajednica - rekao je Latinović. On je napomenuo da se u Novom Sadu, ravnopravno i u zvaničnoj upotrebi pored, srpskog koristi i mađarski, slovački i rusinski jezik i njihova pisma.

- Ponosni smo i na njih i na sve ostale jezike nacionalnih zajednica koji tu žive. Naš Novi Sad je takav, bogat različitostima, zato je i Ujvidek. Tako je bilo i tako će i biti - rekao je on. Latinović je takođe zatražio od policije i nadležnih organa da ekstremisti i huligani budu kažnjavani, pogotovo ako čine dela kojima je cilj narušavanje međunacionalnog sklada.

- Sa druge strane, ligašice i ligaši su i u najtežim godinama, tokom devedesetih, uspeli da to bogatstvo sačuvaju i da se suprotstave fašistima i ekstremistima. I, nemamo nameru ni danas niti ubuduće da im popustimo - rekao je Latinović. Na pitanje da prokomentariše skorašnje događaje u Temerinu, Latinović je rekao da je neophodno da policija radi svoj posao i da se utvrdi pravi motiv tih incidenata.

- Treba utvrditi da li je to obračun huligana ili je to nacionalno motivisan incident. I u jednom i u drugom slučaju kazna mora da bude adekvatna, s tim što se zna da su kazne za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti značajno strožije - naveo je on.

(BILSV, 28.09.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton i Matić posetili Lukićevo

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, Igor Marton i Vojislav Matić bili su danas u poseti Mesnom odboru LSV u Lukićevu.
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Bicikli za učenike OŠ "Kosta Trifković"

NOVI SAD - Članice i članovi Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine "Sava Kovačević" priključili su se akciji podele bicikala učenicima osnovnih škola u okviru aktivnosti Gradske uprave za saobraćaj i puteve.
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Nema kulture sa praznim stomakom

ZRENJANIN – Bez suštinskih reformi celog sistema nemoguće je poboljšati stanje u kulturi Srbije, a kamoli kulturu lokalne sredine. Svaki pokušaj se završava na pojedinačnom entuzijazmu – upozorio je danas kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu mr Vladimir Vasiljev.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook