Lokalna vlast ponižava zrenjaninsku Skupštinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2019. | Komentara: 0

Lokalna vlast ponižava zrenjaninsku Skupštinu

Zrenjanin, 27. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine prisustvovala je 30. sednici Skupštine grada Zrenjanina i kao i do sada, otvorila niz tema značajnih za život svih građana i građanki Zrenjanina. Samovoljna vladajuća većina ni ovog puta nije našla za shodno da sa predstavnicima građana o ovim važnim temama razgovara u predstavničkom domu građana. 

LSV

Odbornica Ildiko Bođo zatražila je informaciju o preduzetim aktivnostima lokalne samouprave u vezi sa sprečavanjem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije Prekon. Iskoristili smo priliku da o potencijalnim posledicama koje širenje ovih isparenja ima govorimo u ime i u interesu Zrenjaninaca, međutim vladajuća većina je ponovo pokazala potpuno odsustvo svesti i odgovornosti prema građanima i odbila i da razgovara i o ovom problemu građana.

Postavljeno je i pitanje problema naseljenih mesta u Zrenjaninu, a odbornici LSV predložili su formiranje Radne grupe koja bi se bavila problemima seoskih sredina. 

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine je ponovo pokrenula inicijativu za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih. Ni ovog puta nismo naišli na razumevanje otuđenih predstavnika vlasti. 

Osim toga, zatražena je informacija o tome kada će biti ukinuta zabrana na upotrebu vode za piće, odnosno kada će građani Zrenjanina dobiti zdravu pijaću vodu i koliko će ih ona koštati, kao i informacija o statusu privremenog puta kod Mosta na suvom. I ove, kao i sve ostale dopune, bahata većina je odbila.

Odbornici LSV u raspravi su kritikovali odnos vladajuće većine prema instituciji Ombudsmana, koja je poslednjih godina u Zrenjaninu potpuno marginalizovana. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa željenjem konstatuje da naprednjačka većina zajedno sa koalicionim partnerima urušava instituciju gradske skupštine, što se moglo videti i po izostanku sa sednice većine članova Gradskog veća sa sednice. Odbornici LSV zbog toga su napustili današnje zasedanje. 


Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook