LSV ide samostalno na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV ide samostalno na lokalne izbore

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izaći će na lokalne i pokrajinske izbore samostalno, dok će na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije ići u koaliciji, potvrdila je portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare u Somboru.

Aleksandra Jerkov

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će na lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer to je prilika da iskažemo specifičnosti koje imamo u odnosu na ostale stranke, a to su naša 21-godišnja borba za autonomiju, protiv rata, podela i nasilja – izjavila Jerkova, a prenele Somborske novine.

Koalicija za republiku

Kako je dodala, zbog sadašnjeg izbornog zakona, LSV je primorana da na republičke izbore ide u koaliciji. Ona je istakla da će Liga socijaldemokrata Vojvodine odabrati „onu koaliciju koja će moći građanima Srbije da ponudi evropsku budućnost i koja će moći da pobedi Srpsku naprednu stranku, zbog toga što LSV smatra da to nije istinski evropska stranka i da to nisu novi ljudi”.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u predstojećoj predizbornoj kampanji insistirati na autonomiji Vojvodine. Kao jedan od svojih glavnih zadataka vidimo konačno usvajanje Zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine, zbog toga što to jeste uslov svih uslova da Vojvodina počne da se razvija, da ne zavisi svaki put od onoga što dobije iz republičkog budžeta i samim tim, građani Vojvodine će početi da žive bolje – rekla je Aleksandra Jerkov.

I Sombor brine za trudnice

Posle Novog Sada i Bele Crkve, i Sombor će iz gradskog budžeta obezbeđivati razliku do pune plate za svaku zaposlenu trudnicu, a ista inicijativa pokrenuta je i u Zrenjaninu, Subotici, Baču i Pančevu, istakao je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor Zoran Terzin. On je podsetio da je to bila inicijativa LSV, a ne stranke G17 plus koja, kako je rekao, sada pokušava da je prisvoji.

(BILSV, 11. 12. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook