LSV najaktivnija na sednici Skupštine grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 05. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV najaktivnija na sednici Skupštine grada

Zrenjanin, 05. jul 2017 - Predstavnici odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, najjače opozicione stranke u gradu, otvorili su preko 50 tema kroz predloge dopuna dnevnog reda, zatražili informacije gradskih čelnika o aktivnostima preduzetim u cilju rešavanja problema koji pogađaju naš grad i naše građane, ali i predložili rešenje problema, postavili pitanje o neispunjenim obećanjima gradske vlasti, zatražili izveštaje o radu svih funkcionera u lokalnoj samoupravi, ali i i pohvalili rad onih koji su kvalitetno obavljali svoj posao.

LSV

Šef odborničke grupe LSV mr Dejan Čapo tražio je dopunu dnevnog reda postavljajući pitanje šta je sa obilaznicom oko grada koja je najavljena još 2012. godine, a radovi još uvek nisu ni započeti. Čapo je takođe postavio pitanje zašto se dešava da prevoz dece i mladih sa smetnjama u razvoju do dnevnog boravka ne funkcioniše, i dokle se stiglo sa uređenjem izletišta Šumice, i razrešenjem pitanja vlasništva nad objektom motel “Šumice”.

Odbornik Aleksandar Marton zatražio je informaciju o investicijama u Zrenjaninu i broju zaposlenih radnika u novootvorenim preduzećima, kao i informaciju o ukupnom broju zaposlenih u privredi. Marton je predložio dopunu dnevnog reda informacijom o utrošku sredstava rudne rente u gradu Zrenjaninu. Odbornik Marton je pokrenuo inicijativu za formiranje radne grupe Skupštine grada koja bi se bavila problemima sela na teritoriji Zrenjanina.

Predrag Perkić je zahtevao da se građanima Zrenjanina kaže kako se grad brine o objektima kojima grad raspolaže, a koji se nalaze van Zrenjanina, u zemlji i inostranstvu, i da li ti objekti služe građanima. Perkić je postavio pitanje kada će se konačno, posle više od decenije, rešiti problem uzurpacije zgrade Komiteta od strane SPS-a i utvrditi odgovornost za propust zbog kojeg je Zrenjanin ostao uskraćen za 60 miliona dinara koje je još pre pet godina odobrila Vlada Republike Srbije za rekonstrukciju zgrade Komiteta.

Odbornici LSV su pored kritika, pokazali da ne odustaju od svojih predloga pa je odbornica Bojana Begović je ponovila inicijativu da se formira radna grupa za sprečavanje odlaska mladih ljudi. Begović je želela da građani dobiju informaciju o planiranim i preduzetim aktivnostima lokalne vlasti u vezi sa finansiranjem ustanova kulture koje su u ozbiljnom problemu i veoma otežano funkcionišu nakon što je gradska vlast odlučila da im ukine finansijske račune i sopstvene prihode.

Na ovaj način, Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je pitanja u cilju boljeg funkcionisanja lokalne samouprave, a sve u interesu građanki i građana Zrenjanina. Predstavnici vladajuće većine nisu bili spremni da razgovaraju o temama važnim za život građana i na taj način još jednom su pokazali da ne brinu o interesima građana Zrenjanina.

Informativna služba
GrO LSV Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook