LSV ne dozvoljava da se vlast igra interesima građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 09. 2017. | Komentara: 0

LSV ne dozvoljava da se vlast igra interesima građana

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas je na 12. sednici Skupštine grada predložila dopune dnevnog reda, kako bi korigovala loše poteze gradske vlasti i predložila rešenje problema, koji pogađaju naš grad, međutim predstavnici vlasti su ostali nemi ili su politikantski, nemušto i neodgovorno odgovarali na razložna pitanja.

LSV

Šef odborničke grupe LSV mr Dejan Čapo je oštro kritikovao način osnivanja Saveta za razvoj grada Zrenjanina, nepostojanje obrazloženja na koji način će funkcionisati i koje će ingerencije imati, kao i nadoknade članovima koje su još jedan udar na ionako ograničeni budžet grada, podsećajući da je LSV inicirala osnivanje Saveta još pre 4 godine, ali sa vrlo jasnim obrazloženjem o ciljevima i načinu funkcionisanja. On je tražio i dopunu dnevnog reda postavljajući pitanje šta je sa obilaznicom oko grada, budući da radovi još uvek nisu ni započeti. Čapo je podsetio da je aktuelna gradska vlast od 2012. godine najavljivala radove i dala rok da obilaznica bude završena do 2016. godine.

Odbornica Bojana Begović je ponovila pitanje šta vlast namerava da uradi kako bi pomogla ustanovama kulture, nakon što ih je dovela u nemoguću situaciju oduzimajući im račune, kao i šta namerava da uradi da obezbedi besplatan prevoz učenika sa Zelenog polja u Osnovnu školu Žarko Zrenjanin.

Odbornik Aleksandar Marton zatražio je informaciju o investicijama u Zrenjaninu i broju zaposlenih radnika u novootvorenim preduzećima.

Predrag Perkić je zahtevao da se građanima Zrenjanina kaže kako se grad brine o objektima kojima raspolaže, a koji se nalaze van Zrenjanina, u zemlji i inostranstvu i da li ti objekti služe građanima.

Vladimir Milošev je insistirao da se građanima saopšti u čemu je problem sa pijaćom vodom i kako se planira rešavanje problema, koji očigledno postoji budući da voda ni do dana danas nije obezbeđena.

Ildiko Bođo je zatražila da se donose odluka prema kojoj bi nadležni izradili plan reda vožnje gradskih linija i bili u obavezi da postave kod svakog autobuskog stajališta na oglasnu tablu.

Na ovaj način, Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je pitanja u cilju boljeg funkcionisanja lokalne samouprave, a sve u interesu građanki i građana Zrenjanina. Predstavnici vladajuće većine nisu bili spremni da razgovaraju o temama važnim za život građana i na taj način još jednom su pokazali da ne brinu o interesima građana Zrenjanina.

(BILSV, 28.09.2017)



Odbori LSV | Petak, 19. 10. 2012. | Komentara: 0

Diskutabilna odluka Ustavnog suda Srbije

ZRENJANIN – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nataša Lalić  ocenila je da je odluka Ustavnog suda Srbije o neustavnosti određenih odredbi Zakona o nadležnosti Vojvodine u fokusu javnosti jer se tiče direktno života građanki i građana Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 1

U Pančevu uklonjena vojvođanska zastava

PANČEVO – Sa jarbola javnog preduzeća “Autotransport Pančevo” (ATP), očigledno po sopstvenom nahođenju njihovih novoizabranih partokratskih uprava, pre nekoliko dana uklonjena je zastava AP Vojvodine, upozorio je danas na konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u lokalnom parlamentu Miloš Veselinov.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook