LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Novi Sad, 10. februar 2021 - Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.

LSV

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas, povodom 10. februara, dana rođenja i smrti Vase Stajića, venac kod njegovog spomenika.

Pored Kolara,  koji je  i predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada,  u delegaciji Lige bili su i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić, kao i brojni istaknuti predstavnici i predstavnice Gradskog odbora LSV Novi Sad.

- Vojvodina i danas, jednako ili i više nego u Stajićevo vreme, posrće pod pritiskom centralizma u Srbiji i teretom nerazumevanja za njen građanski karakter - zaključio je Kolar i napomenuo da je Stajić velika inspiracija svim ligašicama i ligašima.

- Novi Sad i Vojvodina će ga, sasvim sigurno, večno čuvati u svom srcu - dodao je on.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook