LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige saocijalemokrata Vojvodine u Novom Sadu traži od nadležnih da se kroz niz edukativnih radionica u novosadskim osnovnim i srednjim školama mladim sugrađanima od najranijeg doba skrene pažnja o pojmu i značaju javne svojine, piše današnji Dnevnik.

Igralište

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar najavio je ovu akciju zbog učestalog vandalizma, koji je uočljiv u svakom delu grada, počev od grafita mržnje, krađe klupa, paljenja kontejnera do šaranja spomenika.

- Na inicijativu Mesnog odbora „Sava Kovačević” u ovom kvartu je prošle nedelje napravljen saobraćajni poligon za decu. Nakon samo jedne noći poligon je ostao bez jednog saobraćajnog znaka, a do danas su ukradena četiri znaka

– kaže Kolar, apelujući na policiju da procesuira svakog ko uništava javnu imovinu. Potpredsednik  MO „Sava Kovačević” Aleksandar Čanji zapitao se kome trebaju saobraćajni znaci namenjeni deci i sa kojim pravom neko svoje navijačke strasti ili politički stav ispisuje na fasadi doma zdravlja ili privatnoj kući. Čanji je podsetio i na primere iz drugih delova grada poput paljenja novog podzemnog kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina, krađu klupa iz parkova ili sadnica cveća iz gradskih aleja, demoliranja košarkaškog terena na Keju i rušenja tek postavljenih kanti za smeće na Novom naselju.

(BILSV, 06.12.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook