LSV oštro kritikuje stanje u zrenjaninskoj skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV oštro kritikuje stanje u zrenjaninskoj skupštini

ZRENJANIN – Vladajuća većina u skupštini Grada Zrenjanin se prema opoziciji, a samim tim i prema  građanima ponaša vrlo neozbiljno i gotovo bahato, ocenio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom parlamentu Aleksandar Marton objašnjavajući razloge zbog kojih nisu učestvovali na 24. sednici. Kako kaže, samo je LSV predala preko 450 pisanih predloga za dopune dnevnog reda i ni o jednom se do sada nije raspravljalo.

LSV

- Ukazali smo na preko 450 izuzetno bitnih problema za građanke i građane Zrenjanina i okolnih sela, a do sada se raspravljalo o nula predloga. I zbog toga smo vrlo nezadovoljni stanjem u skupštini grada. Ona je postala klasična glasačka mašinerija gradonačelnika i njegove ekipe. Nema kvalitetne rasprave. Mi i ovom prilikom pozivamo gradonačelnika i čitav tim vladajuće većine u skupštini grada i lokalnoj samoupravi da dobro razmisle u kom pravcu ide grad koji je sa 139.000 stanovnika 80-tih godina pao na nekih 110.000, koji ima svrga 30.000 zaposlenih, da razmisle da li im je bolje da zajedno rešavamo probleme. Dok se na ovaj način bude radilo u skupštini grada Zrenjanina LSV neće učestvovati u plenumu – istakao je Marton.

Prema njegovim rečima, činjenicu koliko je stav vladajuće koalicije SNS – SPS loš za parlamentarnu demokratiju dokazije i sazivanje sednica po hitnom postupku, što je bio slučaj sa predhodne dve.

- Dve sednice su bile zakazane po hitnom postupku, tačnije za manje od 24 sata, što je neozbiljno i loše po opoziciju koja takvim postupkom nema vremena da se adekvatno pripremi za zasedanje lokalnog parlamenta. Odbornici nisu imali vremena da pročitaju materijal kako bi na kvalitetan način doneli odluke. Takođe, vlast ignoriše opoziciju i sve se svodi na veoma retke sastanke sa predsednikom skupštine grada i praktično ne postoji kontakt sa predstavnicima opozicije. Ja ću vas podsetiti da u vreme vlasti opozicije i konkretno LSV, odbori, radna tela, komisije u skupštini su bili sastavljeni od članova raznih partija, vlasti i opozicije i rad je bio kvalitetniji bez obzira što je i tada bilo manjkavosti – podsetio je Marton dodajući da dogod se vladajuća većina bude tako ophodila prema predstavnicima opozicionih odbornika LSV neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta.

(SzILSV, 28.03.2019)



Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Predati potpisi za kandidaturu Sandre Ristić

BELA CRKVA – Članovi i aktivisti Opštinskog odbora (OO) Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva prikupili su, i danas oko 10:00 časova, opštinskoj izbornoj komisiji u Beloj Crkvi predali potpise za kandidaturu Sandre Ristić za pokrajinsku poslanicu u Skupštini AP Vojvodine za izbore po većinskom sistemu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Krenula kampanja u Bečeju

BEČEJ - Tribinom u Bačkom Petrovom Selu, održanom 15.marta u zgradi mesne zajednice, Liga socijaldemokrata Vojvodine je zvanično započela predizbornu kampanju na teritoriji opštine Bečej.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Omogućiti kvalitetniji život građankama i građanima

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika grada Zrenjanina Bojan Kostreš, na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine održanoj u subotu uveče u Čenti poručio je da se Ligašice i Ligaši 22 godine zalažu za punu autonomiju Vojvodine, što su, svojim delima u Skupštini Republike Srbije i u pokrajinskom parlamentu do sada i pokazali.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook