LSV položila venac povodom godišnjice Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV položila venac povodom godišnjice Novosadske racije

Novi Sad, 21. januar 2019 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldmokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem i danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

LSV

Tom prilikom, Aleksandar Kravić je poručio da Novi Sad nikada neće zaboraviti žrtve januarskog pogroma 1942. godine.

„Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“, rekli smo puno puta do sada. Ovo mesto i sudbina nedužnih žrtava 21, 22. i 23 .januara, strašan su podsetnik da ne smemo dozvoliti da fašizam podigne glavu. 

Novi Sad sasvim sigurno  nikada neće zaboraviti sve ove žrtve, a mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine smo bili i bićemo tu da se suprostavimo i ne dozvolimo povampirenje ideologije koja je do ovog zla dovela – poručio je predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook