LSV poziva građane na opoziciono delovanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 08. 2014. | Komentara: 0

LSV poziva građane na opoziciono delovanje

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin će nastaviti da istrajava u borbi protiv potpuno lažne i besmislene politike koju sprovodi aktuelna većina u gradskoj Skupštini, ocenila je danas predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

 Ona je dodala da Ligu na to obavezuje članstvo koje joj je ukazalo poverenje, a čiji se broj nije menjao od 2012. godine, dok je većina partija u poslednje dve godine nestala sa političke scene Srbije. Kako je istakla, to govori samo jedno - da politika LSV nije promenjena, a da građani Zrenjanina koji prepoznaju jedinu politiku koja zastupa interese svih ljudi koji žive ovde, nisu napustili ideju Lige.

- Većina u Zrenjaninu - koja je nastala kao zamorče čistog politikanstva i pijačarske trgovine odbornicima, koja nema ni kadar, ni znanje, niti kapacitet da bilo šta konkretno i valjano uradi za Zrenjanin već dve pune godine - osuđena je na propast. Čitav grad pune dve godine posmatra neprestano smenjivanje gradonačelnika, njegovih zamenika, pomoćnika i većnika, pretumbacije odbornika, kupovine čitavih odbora i preletanja raspadajućih partija u najmnogobrojnije naprednjake – kazala je Jovanov na konferenciji za novinare.

Ona je upitala sve građane Zrenjanina da li znaju za koga su glasali, da li se sećaju obećanja koje je sadašnja vlast davala i da li im je nakon dve godine bolje. Jovanov je naglasila da Liga socijalemokrata Vojvodine pamti i ukazala na parole iz predizborne kampanje i činjenično stanje:
1. „Svom snagom za nova radna mesta“ - za dve godine je preko 200.000 radnika ostalo bez posla, a do kraja godine će posao izgubiti još 150.000 građana.
2. „Svom snagom u reforme“ - dva ministra ključnih ministarstava, privrede i finansija, podneli su ostavke zbog nesprovođenja reformi. Otimanje vlasti po lokalima, partijsko zapošljavanje i besomučno zaduživanje jesu jedina „politika“ koju napredna vlada pokazuje na delu.
3. „Svom snagom protiv kriminala i korupcije“ - svi tajkuni su abolirani i biće na čelu najvećih državnih preduzeća, a kriminal u Srbiji je nadmašio mračne 90-te, kada je ista ekipa uništavala Srbiju i sve oko nje.
4. „Ni Beograd, ni Novi Sad, pokrenimo Zrenjanin“ - gledali smo prvo Beograd, pa Novi Sad, a Zrenjanin, prepušten potpunim amaterima, sve to vreme propada pred našim očima.

- LSV se ne miri sa politikanstvom najniže vrste i poziva sve građane da se aktivno uključe u borbu protiv svake odluke aktuelne vlasti koju ćemo plaćati svi mi zajedno, a na koje LSV i malobrojna udruženja građana neprestano ukazuju – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 12.08.2014)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook