LSV ravnopravan partner u pregovorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV ravnopravan partner u pregovorima

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da pregovori o vladajućoj koaliciji u gradu sa Demokratskom strankom nisu počeli, ali da je Liga oformila pregovarački tim u kojem su pored nje i aktuelni predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktori gradskih preduzeća ove stranke, a šef tima za pregovore je Robert Kolar, šef gradskog izbornog štaba LSV.

Aleksandra Jerkov

– Ovaj put LSV u pregovore ulazi kao ravnopravan partner, jer je situacija mnogo drugačija nego nakon prošlih izbora kada je DS imao tri puta više poslanika nego LSV. Nemoguće je da neko ko je imao 30, a sada 18 odbornika snosi jednaku odgovornost u upravljanju gradom. U pregovore ne ulazimo sa posebnim uslovima, ali imamo kvalitetne ljude da preuzmu svaku odgovornu funkciju u gradu – kazala je Jerkova. Ona ističe da LSV očekuje veći udeo u vlasti, imajući u vidu da je DS izgubio dosta glasova između dva izborna ciklusa, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine višestruko popravila izborni učinak. Jerkova, ipak, veruje da će pregovori sa DS-om trajati kratko, jer, kako je rekla, DS i LSV su dugogodišnji partneri u gradu tako da je “sve poznato od ranije”.


Aleksandra Jerkov je o istoj temi govorila i za Večernje novosti, koje pri tom navode da će najspornija tačka u pregovorima biti gradonačelnička funkcija.
– Naš stav je da ta funkcija ovoga puta ne može po automatizmu da pripadne DS, jer je izneverio poverenje građana – istakla je Jerkova. Uz to, LSV, po njenim rečima, nije promenila stav da, čak i ako se postigne dogovor da gradonačelničko mesto pripadne DS, na njemu ne može da bude dosadašnji prvi čovek grada Igor Pavličić.

(BILSV, 23. 05. 2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook