LSV Subotica: SVM se služi neistinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

LSV SuboticaSUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice. 

SVM je optuzila Ligu da je to partnerstvo slopila zarad očuvanja pojedinih direktorskih mesta i mesta u upravnim odborima. U saopštenju GrO LSV Subotica, podseća se da je nakon izbora 2008. godine Ligi nedostajalo svega 160 glasova da pređe census, a da je tada  Savez vojvođanskih Mađara zajedno sa koalicionim partnerima u gradskoj skupštini glasao da se smene svi članovi LSV na gradskom nivou.

"Nije jasno na koja direktorska mesta  i mesta u upravnim odborima ukazuje SVM u svom saopštenju kada ih Liga u Subotici nema nijedno, između ostalog, zahvaljujući SVM-u . Očigledno da se SVM služi neistinama kada govori o razlozima zbog kojih LSV razmišlja o strateškom partnerstvu sa DS-om ili bilo kojom drugom političkom opcijom " navodi se u saopštenju. Takođe, istaknuto je da je LSV stalno kritikovala odnos političkih stranaka prema mesnim zajednicama i činjenicu da one nisu u fokusu stranaka i da taj odnos prema njima mora da se promeni.

"Smatramo da istu važnost imaju, kako upravljanje gradom tako i upravljanje mesnim zajednicama. Da se njihova situacija mora sagledavati strateški i da se njihovim radom, planovima i razvojem bave najjače političke strukture i da ne budu prepuštene same sebi što je do sada bio isključivi slučaj " navodi se dalje u saopštenju. Istaknuto je i da nije jasno ko su ti na lokalnom nivou koji o rukovodstvu mesne zajednice razgovaraju u ime SVM i LSV, kada se zna da izbori nisu okončani i još se ne zna tačan sastav kandidata u skupštinama mesnih zajednica sa pojedinih lista. Liga je za sada samo načelno razgovarala sa DS-om o strateškom razvoju, dok poziv za takav razgovor sa SVM nije stigao.

"Ako su u SVM-u smatrali da će članovi LSV služiti bilo kojoj političkoj partiji za popunjavanje praznina u organima mesnih zajednica i služiti kao municija u obračunu za fotelje u lokalnoj samoupravi onda su se grdno prevarili " zaključeno je u saopštenju GrO LSV Subotica.

(BILSV, 12. 06. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook