LSV traži uvođenje Dana za pitanja u zrenjaninsku skupštinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV traži uvođenje Dana za pitanja u zrenjaninsku skupštinu

ZRENJANIN – Skupština grada Zrenjanina je za dve godine od demokratske institucije postala lični servis vladajuće većine, ocenio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić. On je istakao i da je odbornička grupa LSV zatražila uvođenje „Dana za pitanje“ u zrenjaninski parlament.

LSV

Vast ne prihvata predloge opozicije

- U petak, 17. oktobra održana je, još jedna po redu sednica Skupštine grada Zrenjanina.
Dobro odigrana predstava, gde su glavne glumice i glumci bili predstavnici vladajuće koalicije, dok su odbornice i odbornici opozicije bili samo statisti, koji kada požele nešto da kažu, bivaju ućutkani i svaki pokušaj da predlože nešto dobro za sugrađanke i sugrađane, biva odbijen, samo zato što dolazi od predstavnika opozicije – rekao je na konferenciji za novinare Perkić. Podsetio je da su odbornici LSV do sada uložili pregršt inicijativa, predloga izmena i dopuna dnevnog reda, amandmana, a tražili su i informacije o raznim temama... Međutim, nijedan predlog opozicije, pa tako ni LSV, nije nikad usvojen.

On je podsetio da je na 10. sednici gradske skupštine opoziciji oduzeta reč drastičnim skraćivanjem vremena za izlaganje. Ukazao je i da su građankama i građanima zatvorena glavna vrata Gradske kuće, a novinari su proterani na galerije.

- Odbornička grupa se povodom svega toga, obratila zaštitniku građana grada Zrenjanina, podnoseći pritužbu, koji je istu usmerio na višu instancu. Takođe je podnela Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti ili zakonitosti Ustavnom sudu, ali od prošle godine, do danas, odgovor nije stigao. Ako je to način vođenja sednica i ukoliko samo vladajuća koalicija ima pravo da predlaže, menja, donosi, onda nije ni čudo, što se, nama, koji živimo ovde, stalno nameće neka nova obaveza, neko novo povećanje računa, uskraćuju nam se mnoga prava, bez mogućnosti promene – ukazao je Predrag Perkić.

Šta je sa zapošljavanjem građana u Luvati

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine je na prošloj sednici postavila pitanje u vezi hvaljenja marta meseca, sada već bivšeg gradonačelnika Ivana Bošnjaka, a u vezi najavljene poslovne saradnje sa multinacionalnom kompanijom „Luvata“, koja je trebala da obezbedi zaposlenje 200 Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Ni na ovo pitanje odgovor još nije stigao, rekao je Perkić.

- Ali, nećemo odustati. I dalje ćemo nastaviti da ulažemo nove, ali i iste Inicijative i štitimo naše građanke i građane. Zbog svega toga, odbornička grupa LSV je u pismenom obliku i sa potpisima trećine odbornika, 17. oktobra 2014. godine, podnela predlog za promenu Poslovnika Skupštine grada Zrenjanina i uvođenje „Dana za pitanja“. Odbornice i odbornici predstavljaju građanke i građane grada Zrenjanina, i oni imaju pravo da budu informisani o svim detaljima o funkcionisanju komunalnog sistema grada.  Dan za pitanja će poboljšati transparentnost dešavanja u našem gradu. I trebalo bi da svima nama detaljnije objasne, šta se radi, a šta se tiče nas samih – zaključio je odbornik LSV u zrenjaninskoj skupštini Predrag Perkić.

(BILSV, 22.10.2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook