LSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 27. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović Stojanović poručila je danas da će Odbornička grupa LSV podržati Predlog odluke za izradu Plana generalne regulacije za Univerzitetski park u Novom Sadu.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za “Zeleni grad”, očuvanje Fruške gore i obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i ostalih zelenih površina našeg grada

Iz tog razloga Odbornička grupa LSV podržaće Predlog odluke za izradu Plan generalne regulacije za Univerzitetski park u Novom Sadu, kao jedan od prvih koraka u intenziviranju akcije ozelenjavanja kao i izgradnje “Zelene mreže” koju predviđa Strategija razvoja sistema zelenih prostora koju je Skupština usvojila 2015.godine – rekla je Sandra Trifunović Stojanović na današnjoj sednici gradske skupštine..

– Daćemo svoj pun doprinos u maksimalnoj koordinaciji poslova, sa jedne strane u formiranju novih i obnove postojećih zelenih prostora, a sa druge strane u pravovremenom saniranju dotrajale podzemne infrastrukture, kako ne bismo došli u situaciju da raskopavamo tek uređenu zelenu površinu zbog eventualne havarije na nekom od dotrajalih vodova. Jer, kao što svi znamo, veći deo infrastrukture starog jezgra grada, građen je polovinom prošlog veka sa projekcijom broja stanovnika daleko manjim nego što je današnja realna situacija – istakla je odbornica LSV. – Pored rekonstrukcije infrastrukture podržaćemo i strogo insistiranje na poštovanju urbanističkih planova koji jesu slovo zakona i kao takvi uređjuju i definišu sve pa čak i predviđene zelene prostore oko novoizgrađenih objekata. Upravo urbanistički planovi i strategije razvoja koje naš grad ima, delegiraju Novi Sad u pregovaračku poziciju sa svakim odabranim investitorom da beskompromisno zahteva poštovanje i realizaciju svih naših propisanih uslova – rekla je Sandra Trifunović Stojanović.

(SzILSV, 27.11.2020)Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.

Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 12. 2020. | Komentara: 0

Hitno utvrditi odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže sve okolnosti vezane za današnju eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook