LSV za punu autonomiju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.

Maja Sedlarevic

– Program Lige socijaldemokrata Vojvodine je poznat 22 godine i mi smo jedna od vrlo retkih stranaka koja svoj program nikad nije menjala. Zalažemo se za punu autonomiju Vojvodine, zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast i izvorne prihode i imovinu i to su principi na kojima počiva politika Lige. Mi se zalažemo, u najkraćem, da ono što se zaradi u Vojvodini ovde i ostane i to je nešto što je kredo ove naše kampanje – rekla je Sedlarevićeva. Daniel Petrović je zainteresovane upoznao sa agrarnom politikom stranke, ali i programima koje sprovodi sekretarijat na čijem se čelu nalazi.

–Započeli smo nove procese komasacija, započeli smo program ruralnog razvoja i ono što očekujemo u narednom periodu, ako LSV dobije mandat za poljoprivredu, jeste pre svega da izradimo jednu jasnu strategiju ruralnog razvoja kojom bi dali osnovne smernice državi, ali i Pokrajini, kako treba razviti naše selo u Vojvodini i u Srbiji – istakao je on. Prisutnima na tribini predstavio se i kandidat za pokrajinskog poslanika po većinskom sistemu Oliver Petković, a nakon tribina članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine napravili su žurku u Kasini na kojoj je svirao Limen sa bendom “The Đerdans“ koji izvodi poznate rok hitove na tamburicama, a kasnije im se pridružio i lider LSV Nenad Čanak. Predsednica Gradskog izbornog štaba LSV Pančevo Marinika Čobanu, istakla je da je žurka u Kasini način da se nagrade svi oni koji su učestvovali u prikupljanju 2000 potpisa i radili preko 70 sati do predaje liste.

– Ovo je bila povoljna prilika pošto smo u nekoliko okolnih naselja imali stručne tribine na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i opšteg predstavljanja našeg programa za predstojeće izbore – rekla je ona. Dodala je da se tom prilikom okupilo najviše rukovodstvo stranke, te da su pored njenog lidera Nenada Čanka tu bili i njegov zamenik Bojan Kostreš, kao i svi potpredsednici i ceo Izvršni odbor.

– Moramo priznati, Bačka je dosta daleko od Banata, a mi smo uvek nekako na kraju i onda smo odlučili da se svi okupimo zajedno u jednoj opuštajućoj atmosferi – dodala je Čobanu. Ona je najavila i da će završna konvencija Lige socijaldemokrata Vojvodine biti održana 2. maja u Pančevu.

(BILSV, 14. 04. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook