Magarci mogu da reše problem pijaće vode u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Magarci mogu da reše problem pijaće vode u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin predložio je danas da se problem pijaće vode u Zrenjaninu reši tako što će biti angažovane na desete magaraca, koji će potom dovlačiti pijaću vode iz reke Tise u Zrenjanin.

LSV

- Ako stručnjaci kažu da bi voda iz Tise mogla biti upotrebljiva kao zdrava i pijaća za Zrenjanin, onda su sve dileme razrešene. Trebalo bi nabaviti samo nekoliko desetina magaraca, pa pravac Tisa. Sigurno je da za ovu nabavku ne bi bile trošene budžetske pare, jer magaraca u našoj sredini imamo napretek – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

- Zamislite tu impresivnu sliku u korist našeg zdravlja i dobrobiti. Desetine magaraca kreću se putem Zrenjanin – Novi Sad do Tise, tamo se tovare posudama sa vodom i vraćaju istom trasom, a zatim se upućuju u zrenjaninske kvartove. Bio bi to karavan nalik kamilama u pustinji, samo što bi ovaj bio mnogo originalniji: magareći banatski karavan. I tako iz dana u dan, iz godine u godinu. Za magarce to i ne bi bio poseban napor, jer su poznati kao uporni i izdržljivi - piše u saopštenju.

Zrenjaninski ligaši dodaju da im nije jasno zašto se rešavanje problema snabdevanja Zenjaninaca pijaćom vodom oteže već godinama i optužio “nesposobnu” lokalnu vlast da je kriva zato što Zrenjaninci nemaju pijaću vodu već 15 godina.

- Gotovo je sigurno da, ma koliko bio ekonomičan i konstruktivan, ni ovaj predlog LSV-a neće naići na podršku aktuelne gradske vlasti. Dosad nisu hteli da uvaže naše zahteve da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom - navodi se u saopštenju.

 (SzILSV, 09.04.2019)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook