Magarci mogu da reše problem pijaće vode u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Magarci mogu da reše problem pijaće vode u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin predložio je danas da se problem pijaće vode u Zrenjaninu reši tako što će biti angažovane na desete magaraca, koji će potom dovlačiti pijaću vode iz reke Tise u Zrenjanin.

LSV

- Ako stručnjaci kažu da bi voda iz Tise mogla biti upotrebljiva kao zdrava i pijaća za Zrenjanin, onda su sve dileme razrešene. Trebalo bi nabaviti samo nekoliko desetina magaraca, pa pravac Tisa. Sigurno je da za ovu nabavku ne bi bile trošene budžetske pare, jer magaraca u našoj sredini imamo napretek – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

- Zamislite tu impresivnu sliku u korist našeg zdravlja i dobrobiti. Desetine magaraca kreću se putem Zrenjanin – Novi Sad do Tise, tamo se tovare posudama sa vodom i vraćaju istom trasom, a zatim se upućuju u zrenjaninske kvartove. Bio bi to karavan nalik kamilama u pustinji, samo što bi ovaj bio mnogo originalniji: magareći banatski karavan. I tako iz dana u dan, iz godine u godinu. Za magarce to i ne bi bio poseban napor, jer su poznati kao uporni i izdržljivi - piše u saopštenju.

Zrenjaninski ligaši dodaju da im nije jasno zašto se rešavanje problema snabdevanja Zenjaninaca pijaćom vodom oteže već godinama i optužio “nesposobnu” lokalnu vlast da je kriva zato što Zrenjaninci nemaju pijaću vodu već 15 godina.

- Gotovo je sigurno da, ma koliko bio ekonomičan i konstruktivan, ni ovaj predlog LSV-a neće naići na podršku aktuelne gradske vlasti. Dosad nisu hteli da uvaže naše zahteve da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom - navodi se u saopštenju.

 (SzILSV, 09.04.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Odbori LSV | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 1

Vojvođanske banke su bile kičma vojvođanske privrede

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć na tribini u Mokrinu da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može smatrati regionom.
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 1

Za veću bezbednost u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka zatražio je danas od lokalnih vlasti da se postave ležeći policajaci i novi pešački prelazi na Trgu patrijarha Pavla i u delu Banatske ulice od nove pijace pa sve do gerontološkog centra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook