Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić.

Predrag Perkic

On je ocenio da socijalni kontekst, koji je za većinu građanki i građana Srbije frustrirajući, praktično primorava na povećanu integraciju unutar porodice, gde je uloga majke dominirajuća.

- Sa druge strane, i ovo pravo, kao i većina drugih koje nam propisuje država Srbija su doneti kao mrtvo slovo na papiru, jer njihovo dosledno sprovođenje zavisi, kako od socijalnog konteksta, tako i od informisanosti građana o njima, što je, na žalost, u ovoj sredini na veoma lošem nivou - rekao je on. Perkić je kazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svoja nastojanja usmerila i ka jednakoj odgovornosti muškaraca i žena u porodičnom životu, planiranju porodice i vaspitanju dece.

- Samtramo da je to bitan preduslov za pozitivan demografski razvoj, koji direktno utiče na razvoj društva u celini - izjavio je Predrag Perkić.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook