Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić.

Predrag Perkic

On je ocenio da socijalni kontekst, koji je za većinu građanki i građana Srbije frustrirajući, praktično primorava na povećanu integraciju unutar porodice, gde je uloga majke dominirajuća.

- Sa druge strane, i ovo pravo, kao i većina drugih koje nam propisuje država Srbija su doneti kao mrtvo slovo na papiru, jer njihovo dosledno sprovođenje zavisi, kako od socijalnog konteksta, tako i od informisanosti građana o njima, što je, na žalost, u ovoj sredini na veoma lošem nivou - rekao je on. Perkić je kazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svoja nastojanja usmerila i ka jednakoj odgovornosti muškaraca i žena u porodičnom životu, planiranju porodice i vaspitanju dece.

- Samtramo da je to bitan preduslov za pozitivan demografski razvoj, koji direktno utiče na razvoj društva u celini - izjavio je Predrag Perkić.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook