Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić.

Predrag Perkic

On je ocenio da socijalni kontekst, koji je za većinu građanki i građana Srbije frustrirajući, praktično primorava na povećanu integraciju unutar porodice, gde je uloga majke dominirajuća.

- Sa druge strane, i ovo pravo, kao i većina drugih koje nam propisuje država Srbija su doneti kao mrtvo slovo na papiru, jer njihovo dosledno sprovođenje zavisi, kako od socijalnog konteksta, tako i od informisanosti građana o njima, što je, na žalost, u ovoj sredini na veoma lošem nivou - rekao je on. Perkić je kazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svoja nastojanja usmerila i ka jednakoj odgovornosti muškaraca i žena u porodičnom životu, planiranju porodice i vaspitanju dece.

- Samtramo da je to bitan preduslov za pozitivan demografski razvoj, koji direktno utiče na razvoj društva u celini - izjavio je Predrag Perkić.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV Temerin

TEMERIN - U svečanoj sali SO Temerin, juče je predstavljen plan i program Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin za period od 2012-2016 godine.
Odbori LSV | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoju politiku

ZRENJANIN- Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev gostujući u emisiji “Odgovor” na Regionalnoj televiziji Santos, izjavio je da LSV ima jedinstvenu politiku na sva tri nivoa vlasti: lokalnom, pokrajinskom i republičkom, što  traje već pune 22 godine.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izmirena sva dugovanja

ZRENJANIN – Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Branislav Knežević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da od danas to preduzeće više nema dugovanja ni prema kome, jer su sva izmirena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook