Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić.

Predrag Perkic

On je ocenio da socijalni kontekst, koji je za većinu građanki i građana Srbije frustrirajući, praktično primorava na povećanu integraciju unutar porodice, gde je uloga majke dominirajuća.

- Sa druge strane, i ovo pravo, kao i većina drugih koje nam propisuje država Srbija su doneti kao mrtvo slovo na papiru, jer njihovo dosledno sprovođenje zavisi, kako od socijalnog konteksta, tako i od informisanosti građana o njima, što je, na žalost, u ovoj sredini na veoma lošem nivou - rekao je on. Perkić je kazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svoja nastojanja usmerila i ka jednakoj odgovornosti muškaraca i žena u porodičnom životu, planiranju porodice i vaspitanju dece.

- Samtramo da je to bitan preduslov za pozitivan demografski razvoj, koji direktno utiče na razvoj društva u celini - izjavio je Predrag Perkić.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Stručni saveti za poljoprivrednike

BANATSKO NOVO SELO/JABUKA – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je predstavljanje svoje agrarne politike, a na tribinama na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, stočarstva i turizma, zainteresovani poljoprivrednici su mogli da čuju savete o tome kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode na tržište, metode zaštite i očuvanja proizvoda, kao i mogućnost da upravo ti proizvodi budu osnov dovođenja stranih turista na ove prostore.
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Veće uštede uz manje reklamacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima Grada, JKP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je, sa Vladimirom Tešićem, direktorom ovog preduzeća, razgovarao o tome kako protiče grejna sezona, kao i o planovima za naredni period.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook