Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom  Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.

- Zrenjanin je danas kuća više od dvadeset nacija, koje su zajedničkim životom pisale bogatu istoriju našeg grada i gradile tradiciju tolerancije. Svest o priznavanju univerzalnih ljudskih prava i sloboda su ono što svaka Zrenjaninka i Zrenjaninac nose u sebi " rekao je on. Kako je naveo, zbog toga je potrebno jedinstvo i kada je u pitanju osuda pojedinačnih incidenata, kojima se narušavaju istorijski principi zaštite prava ljudi i poštovanja bogatstva raznolikosti. - Podsećam da smo ove godine bili svedoci vandalizma na jevrejskom groblju u Zrenjaninu, ispisivanja poruka mržnje po zrenjaninskim zidovima i uništavanja tuđe imovine, kao demonstracije pojedinačne samovolje i neznanja. I tada, kao i sada, ističem da to nije prava slika Zrenjanina i da nećemo dozvoliti drugima nepoštovanje činjenice da svaki čovek ima pravo na život i na ljudske slobode, jer tek kada prihvatimo razlike među nama bićemo i sami prihvaćeni " naveo je Marton. Svetski dan borbe protiv rasizma ustanovila je Organizacija ujedinjenih nacija, usvojivši Međunarodnu konvenciju o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije, u znak sećanja na masakr nad protestantima koji su 1960. godine zahtevali ukidanje aparhejda u Južnoafričkoj Republici.

(BILSV, 21.03.2011.) 




Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook