Meštani Novog Bečeja peticijom traže da se ukine naplata zastarelih računa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 10. 2020. | Komentara: 0

Meštani Novog Bečeja peticijom traže da se ukine naplata zastarelih računa

NOVI BEČEJ - Novobečejci su tokom protekle nedelje započeli masovno potpisivanje peticije za ukidanje protivzakonite naplate zastarelih računa od pre devet godina na ime potraživanja lokalnih taksi. Peticijom od lokalne samouprave traže da prestane sa naplatom potraživanja taksi za gradsko građevinsko zemljište, firmarine, samodoprinosa na prihode od poljoprivrednog zemljišta i šumarstva za 2011, 2012. i 2013. godinu.

LSV

Kako navode inicijatori peticije, građanima je poslato 9.000 opomena a mnogi od navedenih dužnika više nisu ni živi.

- Nakon što je pre desetak dana građanima uručena opomena za neplaćene račune, ispostavilo se da mnoge od pomenutih računa stanovnici nisu uopšte ni dobili, kao ni rešenja. Proverili smo u arhivi, ali nismo našli nikakav pismeni trag. Bez obzira na takav propust, opština je odlučila da uz osnovni dug naplaćuje i višegodišnje kamate, koje najčešće iznose više od glavnice duga. Prilikom konsultacije sa advokatima dužnici su dobili informaciju da ukoliko potražilac nije slao opomene za dugovanja u periodu od pet godina, dugovanje zastareva i nije naplativo - objašnjava inicijatorka peticije Nevena Subotić.

Argument pravnika da su potraživanja zastarela lokalna samouprava nije uvažila, kao ni više od 2.000 pismenih žalbi na opomene.

Organizatori peticije kažu da je odziv građana izuzetno velik i da očekuju da u kratkom roku dođu do optimalnog broja potpisa. 

 (SzILSV, 19.10.2020)



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook