Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni političkih partija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni političkih partija

ZRENJANIN - Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni pojedinih političkih partija, nego tela u kojima će se na demokratski način donositi važne odluke, rekao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

Marton

On je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu podsetio da se sledeći izbori za Nacionalne savete u Srbiji očekuju krajem oktobra i ocenio da oni moraju doprineti njihovoj daljoj demokratizaciji i omogućiti predstavljanje svih grupa u određenoj nacionalnoj zajednici.

- Ovom prilikom pozivamo sve građanke i građane da iskoriste svoja zakonska prava, upišu se u poseban birački spisak i svojim glasom doprinesu demokratskom izbornom procesu u okviru svoje nacionalne zajednice - rekao je pokrajinski poslanik LSV. Komentarišući politički uticaj na Nacionalne savete, Marton je upozorio da je u nekima od njih postojao monopol samo jedne političke partije.

- Na taj način je smanjena demokratičnost u donošenju političkih odluka važnih za nacionalne zajednice - istakao je Marton. Prema njegovim rečima stručna javnost je kritikovala "loš uticaj pojedinih nacionalnih saveta na rad informativnih kuća kojima su osnivači". Marton je ocenio i da je svako mešanje politike u rad medija nedopustivo i izrazio očekivanje da će se to ispraviti u ovoj godini.

- Ovaj izborni proces je prilika da se pojača pluralizam u radu saveta i da se na taj način predstave sve političke ideje, kao i sve grupe u okviru nacionalnih zajednica - zaključio je Marton.

(BILSV, 22. 07. 2014)

 




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook