Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Petak, 25. 01. 2013. | Komentara: 0

Ponovo kamenovane prostorije LSV u Pančevu

PANČEVO - Prostorije Gradskog odbora Lige socijaldemokarata Vojvodine u Pančevu noćas su ponovo kamenovane. Ovo je ujedno 15 napad na LSV u Pančevu.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 01. 2013. | Komentara: 0

Opštinska vlast u Bečeju nenadležna za decu u Drljanu?!

BEČEJ - Predsedavajuća Saveta za obrazovanje i kulturu Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Vera Guljaš istakla je juče da je Opštinska Uprava Bečej sebe proglasila nenadležnom za obrazovanje i dobrobit svojih najmlađih žitelja.
Odbori LSV | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad se voli na mnogo imena

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada nije bila protiv ćirilice u Novom Sadu, ali jeste protiv silovanja Novog Sada ćirilicom. Bolje da je sadašnja vlast kupila jedan novi autobus nego što ćirilizuje ove stare.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook