Nadležni da se oglase, a trovači kazne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

KIKINDA – Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda. 

LSV

- Prva tačka bi bila izveštaj nadležnih službi o ekološkoj situaciji trenutno u gradu Kikinda i druga tačka da se formira anketni odbor koji bi utvrdio ovu ekološku situaciju, gde tu ima neke veze sa ovim otpadom koji je pronađen u prostorijama „Hemika“ ili sa onim otpadom koji se duže vreme odlagao na deponiji, a o kojem je javnost obaveštena još pre godinu dana, ali nakon toga nikakvih daljih priča nije bilo – kazao je on.

Odbornik LSV Saša Homanov ističe da ligaši očekuju da se nadležni oglase, ali i da zakažu traženu sednicu na kojoj bi bio formiran anketni odbor.

- Aneketni odbor bi treba da utvrdi uzroke i eventualne veze između svih ovih incidenata i, naravno, doneo bi, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim institucijama, određene kaznene mere za sve one koji su trovali ribe, pčele i narod – zaključio je on.

(SzILSV, 13.06.2019)




Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook