Nadležni da se oglase, a trovači kazne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

KIKINDA – Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda. 

LSV

- Prva tačka bi bila izveštaj nadležnih službi o ekološkoj situaciji trenutno u gradu Kikinda i druga tačka da se formira anketni odbor koji bi utvrdio ovu ekološku situaciju, gde tu ima neke veze sa ovim otpadom koji je pronađen u prostorijama „Hemika“ ili sa onim otpadom koji se duže vreme odlagao na deponiji, a o kojem je javnost obaveštena još pre godinu dana, ali nakon toga nikakvih daljih priča nije bilo – kazao je on.

Odbornik LSV Saša Homanov ističe da ligaši očekuju da se nadležni oglase, ali i da zakažu traženu sednicu na kojoj bi bio formiran anketni odbor.

- Aneketni odbor bi treba da utvrdi uzroke i eventualne veze između svih ovih incidenata i, naravno, doneo bi, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim institucijama, određene kaznene mere za sve one koji su trovali ribe, pčele i narod – zaključio je on.

(SzILSV, 13.06.2019)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook