Nadležni da se oglase, a trovači kazne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

KIKINDA – Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda. 

LSV

- Prva tačka bi bila izveštaj nadležnih službi o ekološkoj situaciji trenutno u gradu Kikinda i druga tačka da se formira anketni odbor koji bi utvrdio ovu ekološku situaciju, gde tu ima neke veze sa ovim otpadom koji je pronađen u prostorijama „Hemika“ ili sa onim otpadom koji se duže vreme odlagao na deponiji, a o kojem je javnost obaveštena još pre godinu dana, ali nakon toga nikakvih daljih priča nije bilo – kazao je on.

Odbornik LSV Saša Homanov ističe da ligaši očekuju da se nadležni oglase, ali i da zakažu traženu sednicu na kojoj bi bio formiran anketni odbor.

- Aneketni odbor bi treba da utvrdi uzroke i eventualne veze između svih ovih incidenata i, naravno, doneo bi, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim institucijama, određene kaznene mere za sve one koji su trovali ribe, pčele i narod – zaključio je on.

(SzILSV, 13.06.2019)




Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Ne dopuštam da se Zrenjanin utopi u prosek

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš istakao je prilikom današnje posete Nezavisnom sindikatu penzionera javnih službi Zrenjanin da  Liga, od svog osnivanja, pa do danas, pokušava da uradi dve stvari: da sačuva prava svih ljudi koji žive u Vojvodini, bez obzira na veru, naciju i kada su u nju došli, kao i da se izbori da ono što se zaradi u Vojvodini ostane Vojvođankama i Vojvođanima.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.
Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook