Nadležni da se oglase, a trovači kazne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

KIKINDA – Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda. 

LSV

- Prva tačka bi bila izveštaj nadležnih službi o ekološkoj situaciji trenutno u gradu Kikinda i druga tačka da se formira anketni odbor koji bi utvrdio ovu ekološku situaciju, gde tu ima neke veze sa ovim otpadom koji je pronađen u prostorijama „Hemika“ ili sa onim otpadom koji se duže vreme odlagao na deponiji, a o kojem je javnost obaveštena još pre godinu dana, ali nakon toga nikakvih daljih priča nije bilo – kazao je on.

Odbornik LSV Saša Homanov ističe da ligaši očekuju da se nadležni oglase, ali i da zakažu traženu sednicu na kojoj bi bio formiran anketni odbor.

- Aneketni odbor bi treba da utvrdi uzroke i eventualne veze između svih ovih incidenata i, naravno, doneo bi, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim institucijama, određene kaznene mere za sve one koji su trovali ribe, pčele i narod – zaključio je on.

(SzILSV, 13.06.2019)




Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Udvostručen broj ligaša u Inđiji

INĐIJA – Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Inđija, udvostručila je tokom prošle godine broj svojih članova, istakao je potpredsednik tog odbora Dalibor Petrović.
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Odlaganje konkursa u Petrohemiji politički čin

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo skrenuo je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pažnju na dešavanja u Petrohemiji, odnosno na odlaganje konkursa za zapošljavanje novih ljudi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook