Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.

LSV

Nenad Čanak je prisutne upoznao sa svakodnevnim problemima u Vojvodini, čiji se uzroci nalaze u lošim sistemskim rešenjima. Kao rešenje ponudio je izmene koje je moguće izvesti samo ako, kako je naveo, Liga bude imala dovoljno poslanika u Pokrajini i Republici. Dušan Jakovljev je upozorio da, zahvaljujući lošim sistemskim rešenjima, Vojvodina i nema pravi podatak o tome koliko ukupno javnih prihoda ostvaruje, a prisutne je upoznao i sa namerom da se to promeni, uključujući tu i promene u oblastima zdravstva, penzijskog i socijalnog osiguranja. Sandra Ristić je jučerašnju tribinu iskoristila da predstavi ciljeve i zadatke na kojima će Liga raditi kada posle 6. maja bude u situaciji da formira opštinsku vlast, kao i svoj program za koji će se zalagati kada bude izabrana za poslanicu u skupštini AP Vojvodine. Miroslav Raletić je prisutne upoznao sa agrarnom strategijom. Lider LSV Nenad Čanak je, nakon obraćanja govornika, na binu pozvao sve kandidate na listi za lokalne izbore i predložio im da se obrate sugrađanima i kažu nešto o svojim planovima u opštinskoj skupštini, što su oni i iskoristili, istovremeno se obavezavši na veliki rad kako bi se u Beloj Crkvi i Vojvodini živelo bolje.

(BILSV, 19. 04. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook