Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.

LSV

Nenad Čanak je prisutne upoznao sa svakodnevnim problemima u Vojvodini, čiji se uzroci nalaze u lošim sistemskim rešenjima. Kao rešenje ponudio je izmene koje je moguće izvesti samo ako, kako je naveo, Liga bude imala dovoljno poslanika u Pokrajini i Republici. Dušan Jakovljev je upozorio da, zahvaljujući lošim sistemskim rešenjima, Vojvodina i nema pravi podatak o tome koliko ukupno javnih prihoda ostvaruje, a prisutne je upoznao i sa namerom da se to promeni, uključujući tu i promene u oblastima zdravstva, penzijskog i socijalnog osiguranja. Sandra Ristić je jučerašnju tribinu iskoristila da predstavi ciljeve i zadatke na kojima će Liga raditi kada posle 6. maja bude u situaciji da formira opštinsku vlast, kao i svoj program za koji će se zalagati kada bude izabrana za poslanicu u skupštini AP Vojvodine. Miroslav Raletić je prisutne upoznao sa agrarnom strategijom. Lider LSV Nenad Čanak je, nakon obraćanja govornika, na binu pozvao sve kandidate na listi za lokalne izbore i predložio im da se obrate sugrađanima i kažu nešto o svojim planovima u opštinskoj skupštini, što su oni i iskoristili, istovremeno se obavezavši na veliki rad kako bi se u Beloj Crkvi i Vojvodini živelo bolje.

(BILSV, 19. 04. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook