Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.

LSV

Nenad Čanak je prisutne upoznao sa svakodnevnim problemima u Vojvodini, čiji se uzroci nalaze u lošim sistemskim rešenjima. Kao rešenje ponudio je izmene koje je moguće izvesti samo ako, kako je naveo, Liga bude imala dovoljno poslanika u Pokrajini i Republici. Dušan Jakovljev je upozorio da, zahvaljujući lošim sistemskim rešenjima, Vojvodina i nema pravi podatak o tome koliko ukupno javnih prihoda ostvaruje, a prisutne je upoznao i sa namerom da se to promeni, uključujući tu i promene u oblastima zdravstva, penzijskog i socijalnog osiguranja. Sandra Ristić je jučerašnju tribinu iskoristila da predstavi ciljeve i zadatke na kojima će Liga raditi kada posle 6. maja bude u situaciji da formira opštinsku vlast, kao i svoj program za koji će se zalagati kada bude izabrana za poslanicu u skupštini AP Vojvodine. Miroslav Raletić je prisutne upoznao sa agrarnom strategijom. Lider LSV Nenad Čanak je, nakon obraćanja govornika, na binu pozvao sve kandidate na listi za lokalne izbore i predložio im da se obrate sugrađanima i kažu nešto o svojim planovima u opštinskoj skupštini, što su oni i iskoristili, istovremeno se obavezavši na veliki rad kako bi se u Beloj Crkvi i Vojvodini živelo bolje.

(BILSV, 19. 04. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook