Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Predrag Perkić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na, kako je ocenio, nastavak zloupotreba institucija građanki i građana Zrenjanina.

lsv

- Tu, pre svega, mislim na prekršajne prijave protiv predstavnika Lige u Zrenjaninu i NN lica, koje je podnela Skupština grada Zrenjanina, a zbog navodnog remećenja javnog reda i mira na protestima održanim u Ečki. To je klasičan primer manipulacije i obmane javnog mnjenja u Zrenjaninu - rekao je Perkić. On je ovom prilikom zamolio u ime GrO LSV Zrenjanin Radovana Bulajića, koji je 6. jula, na sednici Skupštine o čijem legitimitetu odlučuje Upravni sud, izabran za predsednika Skupštine, da se informiše o osnovnim načelima rada te institucije, koja su propisana Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom grada Zrenjanina i Poslovnikom o radu Skupštine grada.

- Članice i članovi Lige su imali pravo na okupljanja u Ečki i to pravo im je garantovano Ustavom Republike Srbije. Svaki protest je bio uredno prijavljen Policijskoj upravi u Zrenjaninu. I možda će nas naši principi, kojih se dosledno držimo već više od dve decenije, odvesti u opoziciju, ali samo tako ćemo pokazati da biramo sa kim ćemo u vlast - istakao je Perkić, ocenjujući da su najavljene prekršajne prijave skretanje pažnje sa činjenice da su SNS i SPS od političke scene Zrenjanina napravile političko pozorište najgore vrste.

- Tako će oni koji su glasali za Kneževića kao gradonačelnika dobiti gradonačelnika Bošnjaka. Radovan Bulajić ce pisati prekršajne prijave, umesto da, između ostalog, rešava probleme banatskih paora, izazvane posledicama velike suše i katastrofalnim stanjem melioracionog sistema - zaključio je Perkić.

(BILSV, 24.07.2012)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook