Ne dešava se sve u Novom Sadu i Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 07. 2014. | Komentara: 0

Ne dešava se sve u Novom Sadu i Beogradu

PANČEVO - Od 2012. godine u pančevačke škole, sportske klubove i udruženja građana stiglo je skoro 85 miliona dinara iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za unapređenje fizičke kulture i sporta među mladima.

Marinika Tepic

Za talente, i naučne i sportske, izdvojeno je skoro tri miliona, a stipendira se i talentovana plivačica Anja Crevar, a u toku prošle nedelje doneta je i odluka o novoj raspodeli sredstava za prvu polovinu 2014. godinu, koja će biti zvanično objavljena za desetak dana. Kako piše Radio 021, iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od pre dve godine počela su da stižu značajna sredstva u Pančevo, a na pitanje da li je to slučajno, jer je od tada na čelu ovog Pokrajinskog sekretarijata, Pančevka Marinika Tepić odgovara da pare ne pripadaju samo Novom Sadu i da će pomoći svima koji imaju prave ideje i rade na razvoju fizičke kulture kod mladih. Podaci su na početku njenog mandata pokazali da je do tada Južni Banat bio najzapostavljeniji kada je reč o pokrajinskim sredstvima za ovu oblast.

- Podržavamo decentralizaciju, da se ne dešava sve u Novom Sadu i u Beogradu. Novosađani su često autistični kada je reč o bilo čemu što nije u vezi sa okolinom Novog Sada ili Bačke. Bio mi je cilj da malo podignem Južni Banat, i naravno moj Grad Pančevo, jer ne bih bila tu gde jesam da moja stranka nije imala podršku Pančevaca. I ja, da se nisam bavila gimnastikom, baletom, umetnošću, ne bih možda imala toliko senzibiliteta za našu decu i pomagala im i iz Fonda za talente - rekla je Marinika Tepić.

Ona ističe da je veliki problem to što sportski klubovi koriste školske sale i terene, a ništa u njih ne ulažu, trošeći tako školsku infrastrukturu. Grad za vrhunski sport treba da obezbedi posebne resurse, jer su škole namenjene školarcima, upozorava Tepićeva.

(BILSV, 21. 07. 2014) 




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook