Ne pristajemo na ustupanje gasne mreže i apoteka po hitnom postupku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2017. | Komentara: 0

Ne pristajemo na ustupanje gasne mreže i apoteka po hitnom postupku

NOVI BEČEJ - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej napustili su današnju sednicu odbijajući da se o ustupanju gasne mreže i apoteka, pored još 29 tačaka, raspravlja po hitnom postupku.

LSV

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nevena Subotić je prethodno tražila da se u duhu demokratske i konstruktivne saradnje izdvoji tačka koja zahteva hitnost rešavanja, a ostale povuku sa dnevnog reda. 

- Najmanje dve teme od izuzetnog značaja za meštane opštine zahtevaju prethodnu javnu raspravu: Izdavanje gasne mreže i i apoteka Doma zdravlja. Ništa manje nisu važne ni ostale tačke dnevnog reda da bi se odbornicima ostavilo samo 48 sati da prouče izuzetno obiman meterijal i pripreme svoje predloge u vidu amandmana. Tražili smo da se, zato, stavi na dnevni red samo tačka koja zahteva hitnost, a da se se nova sednica sa preostalim tačkama zakaže u razumnom zakonskom roku – navedeno je u saopštenju Opštinskog odbora LSV Novi Bečej.

Oni napominju i da je poslednja dopuna materijala odbornicima stigla noćas u 21.56 sati, što je, kako kažu, neprimereno.

- Bez obzira što je samo jedna tačka imala karakter hitnosti, predsednik Skupštine opštine sazvao je sednicu po hitnom postupku i pokušao da uz nju „poturi“ i ostalih 30 od kojih su neke od vitalnog značaja za život stanovnika opštine i za šta nema ni zakonski osnov. Odbornici LSV imaju odgovornost prema građanima koje predstavljaju i naglašavaju da, iako su u budžetu opštine Novi Bečej za 2017. godinu predviđena sredstva za reprogam duga Doma zdravlja, lokalna vlast ipak hoće apoteke da dâ u zakup privatnicima. Uobičajena je praksa da privatne apoteke nemaju interes da nabavljaju skupe, a neophodne lekove i više vode računa o svom poslovnom uspehu nego o zdravlju građana – ističu novobečejski ligaši.

Što se tiče izdavanja gasovodne mreže u naseljenim mestima Novi Bečej i Kumane, LSV navodi da se veći deo teksta obrazloženja odnosio na to kome će pripasti amortizacija i održavanje gasovodne infrastrukture, a tek u jednom pasusu je pomenuto da je revizorska kuća preporučila ovakav potez i zašto. Pored toga što je revizorska kuća koja je o tome odlučivala već bila tema žestoke rasprave u SO Novi Bečej, zbog problematičnog poslovanja poznatog organima gonjenja, veliku prepreku za raspravu o ovoj tački predstavlja i nedovoljan broj podataka koji su stavljeni na raspolaganje odbornicima.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu želeli da zapostave interes svojih sugrađana i zato su tražili od odbornika SNS-a, DS-a i SVM-a, koji čine opštinsku vlast, da se ponašaju odgovorno i podrže inicijativu o odlaganju rasprave o preostalim temama jer se, pored ostalog, radi o imovini građana opštine. Vladajuća većina nije prihvatila inicijativu odbornika LSV, te su oni napustili zasedanje lokalnog parlamenta.
 
 (BILSV, 03.02.2017)




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook