Nedomaćinsko vođenje grada košta sve Zrenjanince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 03. 2020. | Komentara: 0

Nedomaćinsko vođenje grada košta sve Zrenjanince

Zrenjanin, 03. mart 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje nedomaćinsko vođenje grada od strane bahatih predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu.

LSV

Iako je primera neodgovornog upravljanja finansijama građana Zrenjanina mnogo, najsvežiji vidimo u opredeljenju gradskih vlasti da rekonstrukciju javne rasvete sprovedu tako što će postojeće živine svetiljke zameniti natrijumovim umesto, kao što je praksa u svetu, ledovim svetiljkama. LED svetiljke dostupne na tržištu su daleko bolji izbor od natrijumovih, čak i kada se uzme u obzir razlika u ceni. Razlika u efikasnosti i očekivanom radnom veku višestruko je na strani LED svetiljki (LED svetiljke traju 3 do 4 puta duže nego natrijumove), kao i ostvarena ušteda energije.

Pitamo se zašto su se onda gradski čelnici opredelili za natrijumove svetiljke. Kada se već radi posao i izdvajaju ozbiljni novci, zašto se posao ne uradi kako treba? Zašto se nisu uradile stručne analize? Zbog čega se nije sprovela javna rasprava? Osim ovoga, sumnju u dobre namere donosioca ove odluke dodatno izazivaju i brojne primedbe ponuđača na nezakonitost konkursa. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava bahate predstavnike vlasti da je novac kojim upravljaju novac svih građana Zrenjanina i da su zato u obavezi da ga troše najracionalnije moguće. Ukoliko nisu sposobni za to, neka se povuku kako građani Zrenjanina ne bi trpeli zbog njihovog neodgovornog rukovođenja gradskim poslovima. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook