Nedopustiv govor mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Nedopustiv govor mržnje

Zrenjanin, 13.06.2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje precrtavanje naziva mesta na jezicima nacionalnih zajednica na tablama na ulazu u nekoliko zrenjaninskih sela. Na ovaj način se krše prava nacionalnih manjina na službenu upotrebu jezika i pisma.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća neodgovorne i bahate predstavnike zrenjaninske vlasti da su svi građani jednaki, da su prava manjina zagarantovana Ustavom i zakonima ove države. Konkretno, pravo na upotrebu svog jezika i pisma za manjinske zajednice omogućeno je Ustavom Republike Srbije, Zakonom o službenoj upotrebi jezika i pisama, Zakonom o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, ali i Statutom grada koji definiše koji su jezici u službenoj upotrebi na teritoriji našeg grada.

Smatramo da je sramota što se čelnici zrenjaninske vlasti nisu pozabavili ovim problemom i preduzeli mere da pronađu počinioce, nego su čak dozvolili da tako preškrabane table stoje već nekoliko meseci.

Istovremeno izražavamo zabrinutost zbog atmosfere u društvu koja je dovela do ovakvog vandalskog akta i čina govora mržnje. No, šta očekivati kada vlast umesto da bude servis svih Zrenjaninaca i Zrenjaninki bez obzira na nacionalnu, versku pripadnost i ideološke poglede, svojim nečinjenjem i nerešavanjem problema, radi na radikalizaciji odnosa u našem gradu.

Vojvodina je zbog svoje multietničnosti lakmus papir za stanje demokratije u zemlji i ne dozvoljavamo da vlast svoje političke stavove isprobava na Vojvodini, odnosno Zrenjaninu.
Pripadnici nacionalnih manjina u Zrenjaninu nisu građani drugog reda i zahtevamo da se njihova prava poštuju, a oni tretiraju kao svi ostali naši sugrađani.

Zahtevamo da predstavnici gradske vlasti odmah očiste ili zamene table i vrate ih u prvobitno stanje! Prekinite sa javašlukom i igranjem politike!

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe LSV
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook