Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 02. 02. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

Žitište, 02. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je nezadovoljna odlukom o ukidanju Kulturno-prosvetne Zajednice opštine Žitište, na sednici održanoj 31. januara ove godine.

LSV

Pored same odluke da se Kulturno-prosvetna  Zajednica opštine Žitište ugasi, ne slažemo se ni sa načinom na koji je bahata vladajuća većina u opštini Žitište donela ovu odluku, podlo, bez  ikakve prethodne rasprave, bez konsultacija struke, kulturnih radnika opštine Žitište, kao i predstavnika opozicije u opštinskom parlamentu i to kroz dopunu dnevnog reda sednice skupštine, tako što je materijal uključujući predlog teksta odluke o ukidanju ove ustanove uručen odbornicima na samoj sednici na kojoj je i doneta odluka i na taj način onemogućena bila kakva  rasprava, podnošenje amandmana i bilo koji drugi uticaj odbornika (izabranih predstavnika građana) po ovom pitanju.

Očekujemo  od predstavnika vladajuće koalicije u opštini Žitište da nam saopšti koji su pravi razlozi donošenja takve odluke kao i odluke da delatnost ukinute ustanove preuzima Turistička organizacija opštine Žitište, koja je i po tradiciji mlađa, po organizacionim kapacitetima manja, a po iskustvu slabija u odnosu na Kulturno-prosvetnu zajednicu. Pored toga svedoci smo da je Turistička organizacija opštine Žitište bila vidljiva u javnosti najviše tokom afera koje su obeležile rad ove institucije prethodnih godina.

Mirća Lelea
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u SO Žitište
Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Zaustaviti odlazak mladih iz Zrenjanina

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavilo je formiranje Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija kako bi se zaustavio masovni odlazak, pre svega mladih, iz zemlje.
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2019. | Komentara: 0

Kuda ide ovaj voz?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima gradske vlasti u Zrenjaninu da li su tačni medijski navodi da je obustavljen putnički železnički saobraćaj od Zrenjanina do Beograda i od Zrenjanina do Novog Sada.
Odbori LSV | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook