Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 02. 02. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

Žitište, 02. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je nezadovoljna odlukom o ukidanju Kulturno-prosvetne Zajednice opštine Žitište, na sednici održanoj 31. januara ove godine.

LSV

Pored same odluke da se Kulturno-prosvetna  Zajednica opštine Žitište ugasi, ne slažemo se ni sa načinom na koji je bahata vladajuća većina u opštini Žitište donela ovu odluku, podlo, bez  ikakve prethodne rasprave, bez konsultacija struke, kulturnih radnika opštine Žitište, kao i predstavnika opozicije u opštinskom parlamentu i to kroz dopunu dnevnog reda sednice skupštine, tako što je materijal uključujući predlog teksta odluke o ukidanju ove ustanove uručen odbornicima na samoj sednici na kojoj je i doneta odluka i na taj način onemogućena bila kakva  rasprava, podnošenje amandmana i bilo koji drugi uticaj odbornika (izabranih predstavnika građana) po ovom pitanju.

Očekujemo  od predstavnika vladajuće koalicije u opštini Žitište da nam saopšti koji su pravi razlozi donošenja takve odluke kao i odluke da delatnost ukinute ustanove preuzima Turistička organizacija opštine Žitište, koja je i po tradiciji mlađa, po organizacionim kapacitetima manja, a po iskustvu slabija u odnosu na Kulturno-prosvetnu zajednicu. Pored toga svedoci smo da je Turistička organizacija opštine Žitište bila vidljiva u javnosti najviše tokom afera koje su obeležile rad ove institucije prethodnih godina.

Mirća Lelea
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u SO Žitište
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 07. 2019. | Komentara: 0

Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.
Odbori LSV | Sreda, 24. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da gradjane drži „kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti“.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook