Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 02. 02. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

Žitište, 02. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je nezadovoljna odlukom o ukidanju Kulturno-prosvetne Zajednice opštine Žitište, na sednici održanoj 31. januara ove godine.

LSV

Pored same odluke da se Kulturno-prosvetna  Zajednica opštine Žitište ugasi, ne slažemo se ni sa načinom na koji je bahata vladajuća većina u opštini Žitište donela ovu odluku, podlo, bez  ikakve prethodne rasprave, bez konsultacija struke, kulturnih radnika opštine Žitište, kao i predstavnika opozicije u opštinskom parlamentu i to kroz dopunu dnevnog reda sednice skupštine, tako što je materijal uključujući predlog teksta odluke o ukidanju ove ustanove uručen odbornicima na samoj sednici na kojoj je i doneta odluka i na taj način onemogućena bila kakva  rasprava, podnošenje amandmana i bilo koji drugi uticaj odbornika (izabranih predstavnika građana) po ovom pitanju.

Očekujemo  od predstavnika vladajuće koalicije u opštini Žitište da nam saopšti koji su pravi razlozi donošenja takve odluke kao i odluke da delatnost ukinute ustanove preuzima Turistička organizacija opštine Žitište, koja je i po tradiciji mlađa, po organizacionim kapacitetima manja, a po iskustvu slabija u odnosu na Kulturno-prosvetnu zajednicu. Pored toga svedoci smo da je Turistička organizacija opštine Žitište bila vidljiva u javnosti najviše tokom afera koje su obeležile rad ove institucije prethodnih godina.

Mirća Lelea
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u SO Žitište
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda.
Odbori LSV | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanje sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.
Odbori LSV | Petak, 07. 06. 2019. | Komentara: 0

Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito

Sednica Skupštine Opštine sazvana za petak 7. jun 2019. godine sazvana je protivno članu 34 Zakona o Lokalnoj Samoupravi sazvana za manje od 24. časa sa jednom jedinom tačkom  - Treći rebalans budžeta ove male opštine srednjebanatskog okruga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook