Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 02. 02. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

Žitište, 02. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je nezadovoljna odlukom o ukidanju Kulturno-prosvetne Zajednice opštine Žitište, na sednici održanoj 31. januara ove godine.

LSV

Pored same odluke da se Kulturno-prosvetna  Zajednica opštine Žitište ugasi, ne slažemo se ni sa načinom na koji je bahata vladajuća većina u opštini Žitište donela ovu odluku, podlo, bez  ikakve prethodne rasprave, bez konsultacija struke, kulturnih radnika opštine Žitište, kao i predstavnika opozicije u opštinskom parlamentu i to kroz dopunu dnevnog reda sednice skupštine, tako što je materijal uključujući predlog teksta odluke o ukidanju ove ustanove uručen odbornicima na samoj sednici na kojoj je i doneta odluka i na taj način onemogućena bila kakva  rasprava, podnošenje amandmana i bilo koji drugi uticaj odbornika (izabranih predstavnika građana) po ovom pitanju.

Očekujemo  od predstavnika vladajuće koalicije u opštini Žitište da nam saopšti koji su pravi razlozi donošenja takve odluke kao i odluke da delatnost ukinute ustanove preuzima Turistička organizacija opštine Žitište, koja je i po tradiciji mlađa, po organizacionim kapacitetima manja, a po iskustvu slabija u odnosu na Kulturno-prosvetnu zajednicu. Pored toga svedoci smo da je Turistička organizacija opštine Žitište bila vidljiva u javnosti najviše tokom afera koje su obeležile rad ove institucije prethodnih godina.

Mirća Lelea
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u SO Žitište




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook