Neka gradska vlast prestane da gasi apoteke!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2018. | Komentara: 0

Neka gradska vlast prestane da gasi apoteke!

Zrenjanin, 20.02.2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti da prestanu da zatvaraju apoteke „Apoteka Zrenjanin“ u naseljenim mestima u Zrenjaninu. Nakon oštrog reagovanja LSV na nedopustiv trend gašenja apoteka u selima - apoteke su već zatvorene u Aradcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu, a sudbina apoteka u Melencima, Botošu, Belom Blatu i Čenti je neizvesna, konačno se oglasio i direktor „Apoteka Zrenjanin“ i potvrdio ono na šta smo upozoravali time pokazavši ozbiljno zanemarivanje interesa građana.

LSV

Uprkos tome što su pre samo godinu i po dana najavljivali da će svako naseljeno mesto imati apoteku, predstavnici naprednjačke vlasti zatvaraju apoteke koje su radile i tako nastavljaju u svom dobro poznatom maniru obmanjivanja građana, kršeći obećanja koja olako daju.

“Apoteka Zrenjanin” je javna ustanova, što znači da je dužnost i obaveza gradskih čelnika da obezbede kontinuirano snabdevanje stanovništva lekovima i medicinskim sredstvima radi lečenja, održavanja i poboljšanja kvaliteta života pacijenata. Izgleda da zrenjaninski naprednjaci ne shvataju posledice koje njihova neodgovornost proizvodi.

Podsećamo, svi građani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i apotekarske usluge bez obzira na to gde žive. U malim sredinama privatni preduzetnici nemaju interes da otvore apoteku, te državne apoteke moraju da postoje. Međutim, zrenjaninski čelnici nisu sposobni ni da zadrže postojeće apotekarske jedinice nego gase apoteke u selima.

LSV poručuje da stanovnici naseljenih mesta nisu građani drugog reda. Njima je život već dovoljno težak. U selima uglavnom žive stariji stanovnici i njima je i najpotrebnija zdravstvena zaštita i apotekarske usluge. Zbog toga je apsurd zatvaranja apoteka u selima veći.

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se sa rešavanjem ovog problema ne sme više čekati ni dana. Vreme je da se prekine trend nestručnog i neozbiljnog vođenja grada. Zato predlažemo da se okupe svi relevantni društveni predstavnici, da se organizuje tematska sednica Skupštine grada i da se zajedničkim snagama iznađe rešenje kako bi se sprečile posledice po zdravlje naših sugrađana.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook