Neka gradska vlast prestane da gasi apoteke!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2018. | Komentara: 0

Neka gradska vlast prestane da gasi apoteke!

Zrenjanin, 20.02.2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti da prestanu da zatvaraju apoteke „Apoteka Zrenjanin“ u naseljenim mestima u Zrenjaninu. Nakon oštrog reagovanja LSV na nedopustiv trend gašenja apoteka u selima - apoteke su već zatvorene u Aradcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu, a sudbina apoteka u Melencima, Botošu, Belom Blatu i Čenti je neizvesna, konačno se oglasio i direktor „Apoteka Zrenjanin“ i potvrdio ono na šta smo upozoravali time pokazavši ozbiljno zanemarivanje interesa građana.

LSV

Uprkos tome što su pre samo godinu i po dana najavljivali da će svako naseljeno mesto imati apoteku, predstavnici naprednjačke vlasti zatvaraju apoteke koje su radile i tako nastavljaju u svom dobro poznatom maniru obmanjivanja građana, kršeći obećanja koja olako daju.

“Apoteka Zrenjanin” je javna ustanova, što znači da je dužnost i obaveza gradskih čelnika da obezbede kontinuirano snabdevanje stanovništva lekovima i medicinskim sredstvima radi lečenja, održavanja i poboljšanja kvaliteta života pacijenata. Izgleda da zrenjaninski naprednjaci ne shvataju posledice koje njihova neodgovornost proizvodi.

Podsećamo, svi građani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i apotekarske usluge bez obzira na to gde žive. U malim sredinama privatni preduzetnici nemaju interes da otvore apoteku, te državne apoteke moraju da postoje. Međutim, zrenjaninski čelnici nisu sposobni ni da zadrže postojeće apotekarske jedinice nego gase apoteke u selima.

LSV poručuje da stanovnici naseljenih mesta nisu građani drugog reda. Njima je život već dovoljno težak. U selima uglavnom žive stariji stanovnici i njima je i najpotrebnija zdravstvena zaštita i apotekarske usluge. Zbog toga je apsurd zatvaranja apoteka u selima veći.

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se sa rešavanjem ovog problema ne sme više čekati ni dana. Vreme je da se prekine trend nestručnog i neozbiljnog vođenja grada. Zato predlažemo da se okupe svi relevantni društveni predstavnici, da se organizuje tematska sednica Skupštine grada i da se zajedničkim snagama iznađe rešenje kako bi se sprečile posledice po zdravlje naših sugrađana.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 27. 12. 2012. | Komentara: 0

Pomen vojvodi Šupljikcu

PANČEVO – Povodom 164 godine od smrti prvog velikog vojvode Srema, Banata, Bačke i Baranje, Stevana Šupljikca danas, 27. decembra, u organizaciji GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo položen je venac na spomenik vojvodi Šupljikcu na platou ispred pančevačke bolnice.
Odbori LSV | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Toplani više za marketing nego Zelenilu za subvencije

NOVI SAD – Savet za komunalne poslove Skupštine grada usvojio je bez otvaranja rasprave, programe poslovanja i investicionih ulaganja komunalnih preduzeća za dogodine, ZIG-a, „Vodovoda i kanalizacije”, „Novosadske toplane”,  „Čistoće”, „Tržnice , „Gradskog zelenila”, „Lisja”, „Informatike”, Gradskog saobraajnog preduzeća „Novi Sad”, „Puta” i „Parking servisa”.
Odbori LSV | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Krivične prijave zbog oduzimanja odborničkih mandata

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će podneti krivične prijave protiv pojedinaca koji su, kako je rekao, po funkciji odgovorni za otimanje odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook