Neodgovorno i bahato poslovanje kikindske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2018. | Komentara: 0

Neodgovorno i bahato poslovanje kikindske vlasti

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinda Saša Homanov kaže da je ponižavajuće za ceo grad što je Kikinda, uz Vranje, dobila najnegativnije ocene nakon revizije budžeta za 2016. godinu.

LSV

- I za nešto više od 300 miliona dinara potrošenih suprotno zakonima, gradonačelniku je po prekršajnoj prijavi Državne revizorske institucije izrečena kazna od svega 400 hiljada dinara, koju će on, verovatno, platiti i sa tim je ova priča završena – razignirano naglašava Homanov za Kikindske.

Prema njegovim rečima, sve se pretvorilo u prekršajnu odgovornost jednog čoveka, koji jeste najodgovorniji, ali je izrada budžeta i trošenje budžetskih sredstava kolektivan posao.

- Gde je tu odgovornost onih koji su kreirali budžet? Pa, nije valjda gradonačelnik sam pisao budžet i jedini trošio budžetski novac. Da, kao odgovorno lice snosi najveću odgovornost, ali nije jedini koji treba da odgovara – dodaje.

Homanov podseća da je i ranijih godina DRI obavljala kontrolu trošenja novca iz budžeta, ali da njeni nalazi nikada nisu bili ni blizu loši kao nedavni.

- Nikada do sada revizori nisu naišli na ovakvo katastrofalno, neodgovorno i bahato poslovanje, čak nikada nisu ni dali negativnu ocenu. U 2010. smo, takođe, imali kontrolu i tada osim nekoliko preporuka, ništa značajnije nije zamereno – podseća odbornik LSV-a.

O sudskoj kazni koja je usledila, Homanov kaže da je mala i da je u najmanju ruku neobično da se podnosi samo prekršajna prijava, a ne krivična za ovakav prestup.

- Neko proneveri ili potroši suprotno zakonu 2,5 miliona evra, prati kaznu od 3.000 evra i to je to?! Ne bih rekao da bi tako bilo za bilo kog drugog građanina ova države. Najveća mana ove vlasti i jeste što se zakoni i pravila primenjuju selektivno, a ovaj slučaj je dokaz za to. Bojim se da se ovakvim stavom države samo ograbruje nepoštovanje zakona i ko zna šta se desilo sa budžetom u prošloj i ovoj godini, i možemo samo da nagađamo koliko je tu novca potrošeno na nezakonito zapošljavanje, plate funkcionera, javne nabavke sa sumnjivim tenderima – zaključuje Saša Homanov.
 (BILSV, 21.04.2018)



Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Kome u Zrenjaninu smeta zastava Vojvodine?

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje odluku nove vlasti u Zrenjaninu da skine zastavu Vojvodine sa skoro svih javnih preduzeća i institucija, kao i sa Gradske kuće, i zahteva hitno objašnjenje odgovornih za ovakav postupak.
Odbori LSV | Sreda, 16. 01. 2013. | Komentara: 0

Liga ostaje jedinstvena

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da neće komentarisati današnji javni nastup Ivice Rogića.
Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Vojvodina na prvom mestu

ZRENJANIN – Vojislav Matić biće kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na predstojećim ponovljenim pokrajinskim izborima u izbornoj jedinici 17, predviđenim za 17. februar, potvrđeno je danas u zrenjaninskom odboru LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook