Neodgovorno i bahato poslovanje kikindske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2018. | Komentara: 0

Neodgovorno i bahato poslovanje kikindske vlasti

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinda Saša Homanov kaže da je ponižavajuće za ceo grad što je Kikinda, uz Vranje, dobila najnegativnije ocene nakon revizije budžeta za 2016. godinu.

LSV

- I za nešto više od 300 miliona dinara potrošenih suprotno zakonima, gradonačelniku je po prekršajnoj prijavi Državne revizorske institucije izrečena kazna od svega 400 hiljada dinara, koju će on, verovatno, platiti i sa tim je ova priča završena – razignirano naglašava Homanov za Kikindske.

Prema njegovim rečima, sve se pretvorilo u prekršajnu odgovornost jednog čoveka, koji jeste najodgovorniji, ali je izrada budžeta i trošenje budžetskih sredstava kolektivan posao.

- Gde je tu odgovornost onih koji su kreirali budžet? Pa, nije valjda gradonačelnik sam pisao budžet i jedini trošio budžetski novac. Da, kao odgovorno lice snosi najveću odgovornost, ali nije jedini koji treba da odgovara – dodaje.

Homanov podseća da je i ranijih godina DRI obavljala kontrolu trošenja novca iz budžeta, ali da njeni nalazi nikada nisu bili ni blizu loši kao nedavni.

- Nikada do sada revizori nisu naišli na ovakvo katastrofalno, neodgovorno i bahato poslovanje, čak nikada nisu ni dali negativnu ocenu. U 2010. smo, takođe, imali kontrolu i tada osim nekoliko preporuka, ništa značajnije nije zamereno – podseća odbornik LSV-a.

O sudskoj kazni koja je usledila, Homanov kaže da je mala i da je u najmanju ruku neobično da se podnosi samo prekršajna prijava, a ne krivična za ovakav prestup.

- Neko proneveri ili potroši suprotno zakonu 2,5 miliona evra, prati kaznu od 3.000 evra i to je to?! Ne bih rekao da bi tako bilo za bilo kog drugog građanina ova države. Najveća mana ove vlasti i jeste što se zakoni i pravila primenjuju selektivno, a ovaj slučaj je dokaz za to. Bojim se da se ovakvim stavom države samo ograbruje nepoštovanje zakona i ko zna šta se desilo sa budžetom u prošloj i ovoj godini, i možemo samo da nagađamo koliko je tu novca potrošeno na nezakonito zapošljavanje, plate funkcionera, javne nabavke sa sumnjivim tenderima – zaključuje Saša Homanov.
 (BILSV, 21.04.2018)



Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook