Nesposobna vlast menja tradiciju Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 02. 09. 2012. | Komentara: 0

Nesposobna vlast menja tradiciju Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin nastavila je sa akcijom pod nazivom „Dani piva - DA“, a ovoga puta ukazano je na to da je ova tradicionalna manifestacija morala biti održana u vreme kada je održavana i prethodnih 26 godina, odnosno krajem avgusta i početkom septembra.

LSV

Nekoliko stotina potpisa podrške građanki i građana Zrenjanina prikupljenih na prvoj akciji, pokazalo je njihovu želju za održavanjem ove tradicionalne manifestacije u starom terminu, navode u GrOLSV Zrenjanin, ocenjujući da je to istovremeno značilo i podršku inicijativama i radu Lige socijaldemokrata Vojvodine.
– Ponovo smo ukazali na važnost pravovremenog održavanja „Dana piva“. Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, smatramo da niko sebi ne bi smeo da dozvoli da dovodi u pitanje održavanje tradicionalnih manifestacija, značajnih za grad, kakvi su „Dani piva“ i zbog svoje nesposobnosti svojevoljno menja datum održavanja i svojim izjavama dovodi u pitanje njihovo održavanje, prebacujući odgovornost na druge – istakla je Božana Vukadinović, odbornica u Skupštini grada Zrenjanina i predsednica zrenjaninskog odbora Omladine Lige.
Prema njenim rečima, ostaje da se tek vidi na koji način će najavljeni "Dani piva" biti realizovani, odnosno kako će biti sprovedeni konkursi i koliko će Zrenjaninke i Zrenjanince koštati honorari izvođača, kao i kakav će biti kriterijum njihovog izbora. Vukadinovićeva je najavila da će Liga sva dešavanja u vezi sa ovom manifestacijom pomno pratiti i izveštavati javnost o tome.
Ligašice i ligaši skrenuli su pažnju nastavkom ove akcije da je takozvana nova vlast, na čelu sa SNS i SPS, u međusobnoj borbi za funkcijama i rukovodećim mestima, zaboravila na 27. manifestaciju „Dana piva“, koja će, kako je u međuvremenu najavljeno, biti, pod pritiskom i očekivanjem javnosti, održana tek u drugoj polovini septembra.

(BILSV, 02. 09. 2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook