Nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu da poštuje zakon ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2018. | Komentara: 0

Nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu da poštuje zakon ili da ode

Zrenjanin, 16. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na nestručnost i bahatost predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu. Njihov rad je hronično loš, a neozbiljnost je karakteristika koja se često uočava. Brojni problemi u Zrenjaninu bili su razlog da članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine upute zahteve za ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja.

LSV

Naše članove je interesovalo kada će vlast isporučiti građanima Zrenjanina zdravu pijaću vodu, kada će biti završena obilaznica, zatim zašto vlast ne preduzima ništa po pitanju smrada iz kafilerije, ali i kada će pored partijskih funkcionera i stranaca i poljoprivrednici moći da dobiju poljoprivrednu zemlju u zakup. Na ova pitanja lokalna vlast je odgovorila u svom maniru - nestručno i bahato.

Sva četiri odgovora sadrže potpuno istu formulaciju u kojoj stoji da zahtevi koji su upućeni nisu informacija od javnog značaja, te organ grada Zrenjanina ne poseduje dokumente i informacije koje su tražene.

Ova pitanju su odbornici LSV u Skupštini grada Zrenjanina već postavljali na sednicama, ali odgovora, takođe, nije bilo. Ovakav odnos prema rešavanju problema građanki i građana Zrenjanina je nedopustiv!

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće stati na ovome. Koristićemo sva zakonska sredstva da bi dobili tražene informacije. Nestručna, bahata i neodgovorna vlast mora da se ponaša u skladu sa zakonom ili da ode!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook