Nezadovoljstvo Zrenjaninaca vlast pokušava da umiri politikom "hleba i igara"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2018. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo Zrenjaninaca vlast pokušava da umiri politikom "hleba i igara"

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da prestane da idu iz greške u grešku i umesto što organizuju „besplatne“ koncerte od milion dinara taj novac potroše na održavanje infrastrukture u gradu i poboljšanje životnog standarda građana, poručio je predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.

LSV

Ako ovih dana prođete Zrenjaninom videćete da su putevi razoreni, da ulična rasveta ne radi čak ni duž magistrale, a kamoli u mesnim zajednicama udaljenim od centra, da semafori kako se pokvare tako i ostanu da stoje mesecima. Građani moraju da voze slalom po gradu da bi izbegli rupe na svakih par metara. Kada padne kiša, sve ulice plivaju u vodi.
Da li je stvarno toliko teško održavati najosnovniji red u gradu? U kom veku žive građani Zrenjanina?

Predstavnici vlasti kreiraju paralelnu realnost grada Zrenjanina u kojoj se grade bob staze, autodromi, golf tereni, pravi se medijska predstava od pitanja prečišćivača vode, Zrenjanin postaje tema broj jedan zbog predloga o promeni imena grada. Za to vreme građani jedva krpe kraj s krajem.

U Zrenjaninu je sve veća nezaposlenost, građani i dalje nemaju pijaću vodu, životni standard je na veoma niskom nivou, nema investitora, sve više mladih napušta naš grad, ali i zemlju. Obilaznica oko grada nije ni na vidiku, što još dodatno uništava puteve kroz grad.

Umesto da održava i sređuje makar postojeću infrastrukturu gradska vlast se odlučila da vlada po principu „hleba i igara“ pa građanima umesto boljeg životnog standarda nudi navodno besplatnu zabavu. Samo prvi koncert koji je održan za vikend građane je koštao milion dinara. Kao da je Zrenjanincima do koncerata dok se grad raspada, a njihovi kućni budžeti sve kraće traju. Građani postaju s pravom ljuti.

LSV najoštrije kritikuje neozbiljnost i nemar predstavnika gradske vlasti u Zrenjaninu zbog kojih naš grad postaje ruina. Pozivamo gradske čelnike da se angažuju oko onoga za šta su i izabrani – i da obezbede zaista najosnovnije uslove za život dostojan čoveka za sve naše sugrađane i sugrađanke. Jer nama je interes građana na prvom mestu.

(BILSV, 03.04.2018)



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook