Ni licitacije ne umeju da organizuju na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 01. 2018. | Komentara: 0

Ni licitacije ne umeju da organizuju na vreme

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo uputio je danas kritike gradskoj vlasti jer još uvek nije održana licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina.

LSV

- Ovo je još jedan u nizu poteza gradske vlasti sa pogubnim posledicama po poljoprivrednike. Ponovo se pokazuje ignorantski i ponižavajući odnos prema paorima, koji na tom obradivom zemljištu već godinama unazad ne mogu da poseju pšenicu ili primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme – naveo je on u saopštenju.  

Podsetio je Čapo da su poljoprivrednici već pretrpeli ogromne štete zbog prošlogodišnjih suša. Tada je, kako navodi, Liga socijaldemokrata Vojvodine predlagala nekoliko mera kojima su trebale da budu sanirane posledice: da Grad otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište; da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu; da se povećaju subvencije po hektaru; da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama i da se cene zakupa državne zemlje prilagode nastaloj situaciji. Nažalost, nosioci vlasti nisu razumeli probleme poljoprivrednika, važnost predloga ligaša i nisu uradili ništa da bar malo ublaže posledice suše.

Čapo je ukazao i da je odbornička LSV u Skupštini grada Zrenjanina odbila da prisustvuje sednici Skupštine održanoj 16. novembra na kojoj je naprednjačka većina izglasala da se „Tenisu“ u zakup da 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina, dok je domaćim malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima potpuno onemogućeno da ravnopravno učestvuju u zakupu obradivog zemljišta.

- Svima je sada već jasno da ne postoje dobre namere gradskih čelnika kada su u pitanju domaća poljoprivreda i položaj domaćih poljoprivrednika. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast da pokaže da brine o svojim građanima i da stane u zaštitu domaćih poljoprivrednih proizvođača, koji to itekako zaslužuju - zaključio je Dejan Čapo.
 
(BILSV, 24.01.2018)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook